Copyright 2007-2012
Built with Indexhibit

Cedez la orice presiune
Reusita, competitie, ambitie, bani, cariera, credit, apartament, masina, sotie, copii. Toate aceste hashtag-uri ale cloud-ului nascut din vaporii toxici ai societatii dominate de capitalism, religie si heteronormativitate, ne întuneca parcursul în viata înca de când iesim de sub protectia scutului de lichid amniotic. Suntem modelati sa ascultam, sa muncim si sa ne reproducem. Presiunea sociala ne face oasele sa pocneasca, parul sa albeasca si inima sa bata în ritmuri de black metal. Ne-am obisnuit atat de mult incat constrangerile si tensiunile le resimtim ca pe ceva normal.
O forma de presiune am simtit recent în momentul în care m-am hotarat sa cumpar apartamentul in care locuiesc de ceva vreme. Pentru ca anterior suferise niste modificari fara aprobare, o solutie propusa de proprietarul de atunci a fost ridicarea unui zid fals de rigips pe locul unuia daramat pentru a corespunde cu actele. Initial am refuzat, poate nu atat dintr-un spirit de corectitudine cat de frica de a face ceva ilegal. Ceva s-a întâmplat insa si am inceput sa privesc amuzat toata povestea, mi s-a parut totul un performance facut pentru cei care vor evalua si verifica apartamentului. Am decis sa nu ma mai opun, sa nu mai rezist presiunii, nu în sensul de a claca, cât de a nu mai opune rezistenta si de a lasa lucrurile sa se intâmple. Lucrurile s-au terminat cu bine. Dar am ramas cu zidul, si obinsuit fiind cu o camera spatioasa si nu cu doua mai mici, am decis sa il dau jos. Daca ridicarea lui a fost un performance atunci si daramarea lui va fi la fel.
Pentru prima parte a proiectului am invitat cativa prieteni-artisti pentru a desena pe perete. Peretele va fi spart in bucati iar bucatile vor fi expuse în cadrul expozitiei. Procesul desen+demolare va fi documentat si va fi prezentat si el printr-o proiectie video.
Instalatie/video: sergiu sas
Desen: admin / flo’ / gabrii rosca / mimi ciora / mircea popescu / neaga / n.e.u.r.o. / stephanie gherghei / vlad gheorghe cadar